söndag 4 november 2007

Körberg goes Di Leva?

Sambon och jag är hängivna sångprogramstittare; Singalong, Doobidoo, Så ska det låta... de går före det mesta annat på programtablån. Numera känner vi varandra så väl att vi vågar sjunga med i låtarna också. Hellre än bra visserligen, men ändå.
I senaste Doobidoo sjöng Sonja Aldén och Thomas Pettersson en låt av vår mest kosmiske medborgare Thomas Di Leva; "Vi har bara varandra..." (det kanske inte är titeln på låten, men alla vet vilken jag menar). De gjorde det bra men lite satiriskt, härmade Thomas egenartade uttal och så vidare.
Thomas Di Levas låtar är speciella, ofta vackra och alltid egna, inte tu tal om det. Vore det inte kul om det kom ut en platta av sorten "Kända artister tolkar Di Leva"? Tänk att få höra duktiga artister med stora röster sjunga Di Leva-låtar på fullaste allvar och tolka dem enligt eget sinne så att två olika storheter - materialet och uttolkaren - möts i ett givande utbyte. Jag tror det skulle kunna bli hur bra som helst.
Med detta inte sagt att det är något fel på Thomas Di Levas egna framföranden av sina låtar. Eller att just Tommy Körberg är den mest lämpade "coversångaren" i detta fall.

Inga kommentarer: