söndag 6 december 2009

Muslimer vs. islamister

En bråkdel av muslimerna i Sverige är islamister, d v s anser att islam inte bara ska vara en privat del av livet utan genomsyra allt; det samhälleliga, politiska, ekonomiska, sociala o s v livet.
Ändå har islamisterna tillåtits ta på sig representantskapet för alla muslimer i frågor som har tyngd i den offentliga debatten. Det är de och inte de "vanliga" muslimerna som styr den samhälleliga/politiska agendan i de frågor som berör muslimer i Sverige.
Det är obekvämt och obehagligt för oss medelsvenssonar, som blir serverade sanningar endast från den minsta men mest högljudda delen av vår muslimska befolkning och därmed har svårt att skilja på de ena och de andra, och samtidigt ett totalt nedvärderande av den stora majoritet muslimer som inte lever enligt islamistiska värderingar.
Det enda man vill säga är: Sekulariserade och/eller icke-islamistiska muslimer, organisera er! Ta tillbaka er plats i den politiska debatten! Ta tillbaka er plats som förmedlare av underlag till beslutsfattarna! Låt inte islamisterna vara era självklara, men icke-valda icke-representativa, talesmän!
SVT2, Dokument inifrån – Slaget om muslimerna, 2009-12-06 kl 20.00: http://svtplay.se/v/1801023/dokument_inifran/slaget_om_muslimerna

Inga kommentarer: